Основен ремонт на ул. „Цар Георги Тертер”

Общата стойност на проекта е 300 хил. лв. Паважът е заменен с висококачествена асфалтова настилка, като преди това е подменена подземната инфраструктура, изградени са тротоари и паркоместа, извършено е озеленяване.

Реконструкцията ще продължи с пълната промяна на площад „Брестовица”. Проектът е вече готов: предвижда се зона за паркиране с много места и озеленяване, до една година ще бъде облагороден и паркът в началото на улицата.

Според проведено в началото на 2013 г. изследване,улица “Цар Георги Тертер”, се оказа сред най-разбитите пловдивски улици.  Промяната в облика й беше още по-наложителен и заради факта, че с предстоящото откриване на Малката базилика тя се вписва сред основните туристически маршрути в града.

Цялата зона попада в интегрирания план за въздействие, който предвижда още много положителни промени в заобикалящата среда.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар