Строителство на ЦДГ „Мир“

 

Новини по проекта:

Актуализация от 29 май, 2015

Строителството на ЦДГ „Мир” върви по план

Строителството на новата сграда на Целодневна детска градина „Мир” върви по план – това стана ясно след като кметът на район „Западен” Димитър Колев инспектира обекта. Предвижда се модерното детско заведение да отвори врати на есен.

Изключително напреднало е строителството на новата сграда на детската градина. Грубият строеж е изцяло завършен, в напреднала фаза са кухненските блокове и плувният басейн, предстои довършване и на спалните помещения. На повечето стаи са монтирани окачените тавани, поставени са и дограмите с прозорците, лепят се фаянсът и плочките. През следващата седмица започва работа и по вътрешния двор на градината. Вече се избира и апликацията, която ще краси басейна на „Мир”. „Впечатлен съм от постигнатия напредък. Всичко тук се изпълнява по най-високи стандарти и вярвам, че когато отвори врати на есен, това ще е едно от най-желаните места за малчуганите в града”, заяви след обиколката си кметът Димитър Колев.

Общата стойност на градината е 3 420 699, 91 лева с ДДС. Разгърнатата площ на двуетажната сграда е 2257 квадрата – по 1130 на етаж. Модерната детска градина ще разполага и с басейн, който ще е широк 6 метра и дълъг 12,5 метра, а дълбочната му ще е 60 сантиметра. За по-голяма безопасност и комфорт на децата, ще бъде изградена плътна ограда, а за родителите с автомобили – 28 паркоместа.

 

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Един коментар

  1. Приветствам това начинание! Едното ми дете израсна в старата сграда, имаше проблеми в годините с нея. Мястото е възлово, работи се денонощно.

Изпрати коментар