Строителство на филиал “Вълшебство” към ЦДГ “Перуника”

Новини към проекта:

29.10.2012: Отвори врати нова детска градина в Пловдив

 

——————————————————-

Сградата е двуетажна със сутерен. Главният вход е от запад, на кота +0.00, стопанското зареждане е предвидено от север на кота +0.00. Сградата разполага и с авариен изход откъм изток на кота +0.00, както и с външна евакуационна стълба от кота +3,30.

На първо ниво (кота +0.00) са разположени следните помещения: входно предверие, лекарски кабинет с изолационно, санитарен възел за възрастни, стълбищна клетка, приемно за готова храна, една детска група за 22 деца, физкултурен салон.

На второ ниво (кота +3.30) са разположени две детски групи за по 22 деца, фоайе, директорски кабинет, методичен кабинет и санитарен възел за възрастни.

В сутерена са разположени котелно помещение с нафтово стопанство, битови помещения за персонала, складове за чисто и мръсно бельо, посуда, инвентар и други.

Всяка детска група включва следните помещения: занималня с кътове за игри, хранене и спане, санитарен възел, офис за разливане на храна, гардероб-филтър за подготовка на децата, оразмерени съгласно съществуващата нормативна уредба. Прозорците на занималните и спалните са проектирани на 0,6 м. от пода и на минимално отстояние от тавана с цел постигане на максимална осветеност. Предвидени са слънцезащитни устройства (щори). 50% от площта на всеки прозорец е отваряема. Изложението на спалните и занималните е търсено към най-благоприятните посоки – юг и изток. Обзавеждането в детските групи е съобразно анатомо-физиологичните особености на децата. За всички санитарни възли в детските групи е осигурено естествено осветление съгласно наредбата, както и пряка визуална връзка към занималнята. Разливните помещения са снабдени със стерилизатори за съдове.

Физкултурно-музикалният салон се ползва от всички групи,  разполага със собствени съблекалня и санитарен възел и е с осигурена естествена и механична вентилация.

Здравният кабинет е разположен в близост до главния вход на сградата и разполага с изолационно помещение със собствен санитарен възел.

Котелното помещение е разположено подземно, извън сградата и в зона без достъп на деца (според изискванията на чл. 412 от ПСТН).

Детската градина се зарежда с храна от кухня-майка. За целта е предвидено приемно помещение за готова храна и кухненски подемник към разливната на второ ниво. Зареждането с храна и чисто бельо става отделно от основния поток от хора.

Конструкцията на сградата е изпълнена по монолитен начин от носеща стоманобетонна конструкция, с колони, греди и шайби. Покривът на сградата е плосък. Стените са от тухлена зидария, като външните са с дебелина 25 см и 5 см изолация. Външната дограма е от PVC профили със стъклопакет.

Подовете на занималните и спалните са изградени от материали с добри топлоизолационни свойства и се покриват с килим или друго тъканно покритие, позволяващи лесно почистване и дезинфекция. Стените са с гладко покритие и светли тонове.

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 гласувания, средно: 5,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар