Строеж на нова сграда на ДГ “Ралица”, квартал “Коматево”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини по проекта:

20.03.2017: Инспектираха строителството на новата детска градина в квартал „Коматево“

06.12.2016: Стартира строежът на нова сграда на ЦДГ “Ралица” в “Коматево”

 

—————————————————————————

Проектът за строеж на нова сграда на детска градина “Ралица” в квартал “Коматево”, район “Южен” предвижда изграждането на топла връзка за свързване с администрацията и кухнята на детското заведение, като ще бъде разположена на 12 метра от сега съществуващата.

За нея има осигурено финансиране  от 1,2 милиона лева от местния общински бюджет. Новата сграда е предвидена за 4 групи деца на възраст под и над 2-години, които ще бъдат преместени от съществуващите дървени бараки.

В новата сграда са проектирани три входа – по един за двете яслени групи на първи етаж и един общ вход за двете градински групи, разположени на 2-я етаж. И трите входа са достъпни и чрез наклонена рампа.

След общия вход са предвидени фоайе, стълбище за втори етаж, помещение за чистачки. За осигуряване на достъп до 2-я етаж на деца в неравностойно положение е предвидено използването на устройство за изкачване на стълби за инвалидни колички.

Поради спецификата на строителството, площадките за игра ще бъдат завършени след събарянето на дървените бараки. Строителните площадки ще бъдат оградени съгласно нормативните изисквания, така че да не допуска замърсяване на околната среда. Материалите за строителството и за изпълнение на площадките за игра, както и елементите за обзавеждането им (пясък, пързалки, катерушки и др.) ще се доставят по маршрут, който няма да пречи на заниманията и игрите на децата, пише още в документацията на поръчката.

След проведената обществена поръчка има над 160 000 лева икономии, които ще бъдат върнати на районната администрация, които ще бъдат използвани за обзавеждане или за закупуване на слънчеви колектори.

Срокът на изпълнение е до 270 дни.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар