Рехабилитация на ул.“Димитър Талев“ от бул.“Ал. Стамболийски“ до землищна граница на град Пловдив

Поради  лошото състояние на асфалтовата настилка и множество жалби от граждани за обекта е сключен договор за рехабилитация 13ДГ1154/03.10.2013г с „Пътинженеринг“ ЕООД.  С извършването на рехабилитацията се цели подобряване на експлоатационните параметри на пътната настилка и осигуряване на достъпна среда и подобряване на безопасността на движението по улицата. Възстановяват се основни пластове от пътната конструкция, усилени са  участъци от пътното платно в зоната на спирките на масов градски транспорт, както и в зоните на спиране в кръстовища, подменят се част от бордюрите. На целия участък се полага асфалтобетон плътна смес тип „А“ с полимермодифициран битум, подменят се капаците на ревизионните шахти и решетките на уличните оттоци с нови заключващи се и самонивелиращи се, възстановяват се банкетите, като материалът използван за тях е фрезован асфалт.

С пълната реконструкция на дългото 1,5 км трасе е решен проблем, пораждал години наред недоволството на гражданите от трагичното състояние на пътната отсечка. Това е един от най-натоварените пътища, печеливши са както пловдивчани, така и хилядите хора от Родопската яка, които всекидневно пътуват до Пловдив. При актуализацията на бюджета през лятото за ремонта целево бяха отпуснати 750 000 лв.

Политиката на Община Пловдив е, когато се правят пътища, на 100 процента да се съгласува дейността с ВиК и да се добавя осветление, като по този начинсе  предоставя един завършен интегриран продукт. За реконструкцията са използвани материали от Джебелската кариера и полимодифициран битум, които са най-добрите за градски пътища.

Навсякъде в Пловдив  вече се работи с топла фуга. При този метод  асфалтът се полага едновременно върху двете части на платното. Това налага затварянето на пътищата за движение, но пък трайността на трасето се увеличава с няколко години.

В бюджета за 2014 г. се залагат 150 хил. лв., с които реконструкцията на „Димитър Талев” ще завърши до бул. „Александър Стамболийски”.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар