Ремонт на улица „Беломорска“ в квартал „Беломорски“, район „Южен“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини по проекта:

17.06.2016: Ремонтите в квартал „Беломорски“ пред финализиране

03.08.2015: Кметът Иван Тотев даде старт на ремонта на основната улица в квартал „Беломорски“

………………………………………………………………………………………………………….

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и изпълнителният директор на „Пътища“ АД инж. Маргарита Попиванова направиха символичната първа копка на дълго чаканата реконструкция на улица „Беломорска“ в квартал „Беломорски“ в район „Южен“.

В рамките на над три месеца ще бъде извършен основен ремонт на улица „Беломорска“ в участъка от улица „Димитър Талев“ до обръщалото на автобусите от градския транспорт. Дейностите включват разрушаване на старата и изграждане на нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, подмяна на водопровод, изграждане на канализация и канализационни връзки, трасета за подземни комуникации. В проекта, който е на стойност около един милион лева, е включен и ремонт на част от улица „Родопска“ в квартал „Беломорски“.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев подчерта, че реконструкцията е част от политиката на Община Пловдив в този мандат за специално отношение към крайните квартали на града. Той припомни, че една от първите дейности бе асфалтирането на 24 улици ж.к. „Южен“, както и пълната реконструкция на ул. „Димитър Талев“.

„Дейностите в „Коматево“ и „Прослав“ не са спирали. Може би дойде време да обърнем внимание на квартали като „Беломорски“ и „Остромила“. Това са зони, които все повече са предпочитани от пловдивчани за живеене. По тази причина в момента Община Пловдив подготвя концепция за пространствено развитие за промяна на Общия устройствен план, която да въвлече тези зони в строителните граници на Пловдив“, заяви кметът Иван Тотев.

Изпълнителният директор на фирмата-изпълнител инж. Маргарита Попиванова съобщи, че за улеснение на гражданите по време на ремонтните дейности улицата няма да бъде изцяло затворена, а ще бъде създадена временна организация на движението.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Един коментар

  1. кога ще бъде приет новия действащ план на район южен?

Изпрати коментар