Ремонт на „Асеновградско шосе“

Новини по проекта:

14.06.2016 г.: Кметът Иван Тотев даде старт на нов етап от реконструкцията на „Асеновградско шосе“

……………………………………………………………………………………………………….

Започва преасфалтирането на близо 20 000 квадратни метра път на „Асеновградско шосе“ в участъка от поделението на Строителни войски до Околовръстното шосе.

Този проект е пример за добро междуобщинско сътрудничество, тъй като отсечката е в землището на Община Родопи и реконструкцията стана възможна след подписване на споразумение с кметовете на двете общини. В резултат на това Община Пловдив поема обновяването, поддържането и управлението на „Асеновградско шосе“, което е една от важните входно-изходни артерии на Пловдив.

Модернизирането на пътя е на стойност около 600 хил. лв., като освен нова настилка, в него са включени изграждането на осветление и подмяна на мантинелите. Предвижда се строително-монтажните дейности да продължат около месец, като се започне от източното платно. Пътят няма да бъде затварян, а ще се въведе временна организация за двупосочно движение в другото платно.

Вторият етап от реконструкцията от Караула до разклона за Околовръстното беше готов за 45 дни (юни-юли 2016г.), като източното и западното платно бяха последователно преасфалтирани. От мястото,където община Пловдив приключи своята работа, предстои удвояване на пътя до  Асеновград, за което Агенция “Пътна инфраструкура” е стартирала процедурите за избор на изпълнител.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар