Реконструкция на ул. “П. Д. Петков“ в участъка от бул. “Мария Луиза“ до ул. “Богомил“

 

Приключи цялостната реконструкция на улица „Петко Д. Петков“ в Пловдив. На 25.11.2014 г. бе пуснато движението по обновената пътна артерия в центъра на града. 1 300 000 лева от бюджета на община Пловдив бяха отделени за подмяна на паважа на близо километровата улица „Петко Д. Петков“ с асфалтова настилка.

Едно от най-невралгичните кръстовища в Пловдив – това на  улица „Петко Д. Петков“ и улица „Капитан Райчо“, вече е регулирано със светофарна уредба . Новоизградената система вече работи.

Паралелно с това с цел оптимизиране на трафика и увеличаване на пропускливостта на улицата бе създадена трета лента за ляв завой, така че да могат автомобилите, които завиват да не пречат на движението направо.

Изградени са джобове за спирките от градския транспорт, а новоизградените 2 паркинги са съгласувани с КАТ и са отделени от пътното платно.

По продължение на улицата са изградени нови тротоари и е монтирано ново улично осветление.

Новини по проекта:

2 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 52 votes, average: 5,00 out of 5 (2 гласувания, средно: 5,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар