Реконструкция на бившия хотел на Ванко 1 в модерен административен център

18. 09. 2014 г.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде официалния старт на реконструкцията на бившия хотел на Ванко 1, като символично връчи ключовете от сградата на избраната след обществена поръчка фирма-изпълнител.

7-етажната сграда на бул. „Шести септември” 236 ще се превърне в един от модерните градски административни центрове. На първите два етажа ще е администрацията на район „Източен”, на следващите – всички звена, свързани с организацията и управлението на транспорта в Пловдив, а на последния – Центърът за управление на трафика с видеонаблюдение и конферентна зала.

След одържавяването на имота от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество се предвиждаше Националната агенция за приходите да го обяви на публична продан, като дори беше определена цена в размер на 2,7 млн. лв. Като областен управител, инж. Иван Тотев се намеси и след многократни кореспонденции и срещи в НАП и Министерството на финансите, финансовият министър Симеон Дянков спря продажбата на имота и стартира процедура за предоставянето му под разпореждане на Община Пловдив, което се случи в края на 2011 г.

След разработването на проекта със съвместните усилия на общинската и районната администрация на „Източен”, в бюджета за тази година бяха предвидени 1,5 милиона за реализацията му. Срокът за изпълнение е 140 дни.

Фоайето, сега преградено с многобройни стени, ще се оформи като цялостно пространство с обслужване на едно гише съобразно търсената от гражданите услуги. Заварените при получаването на обекта кафе-сладкарница и басейн на покрива на хотела ще бъдат запазени и отдадени под наем.

Ще бъдат предвидени възможно най-много паркоместа около сградата, което да улесни достъпът на гражданите.

Очаква се първите звена в новия административен център да заработят през лятото на 2015 година.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар