Община Пловдив представи в Лондон богатото си антично наследство

Пловдив бе успешно представен като привлекателна туристическа дестинация на най-голямата туристическа борса за професионалисти в света – изложението WTM`2012, което се проведе в Лондон от 5 до 8 ноември.

Общината участва за четвърти път със самостоятелен щанд на представителния национален щанд, но за първи път Пловдив се включи в пресконференцията на България, организирана от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма пред английски журналисти, която се състоя на втория ден на изложението.

На срещата присъстваха зам.-министърът Иво Маринов, нашият посланик във Великобритания Константин Димитров и зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов. Презентацията на България беше последвана от индивидуални представяния на общините София, Варна и Пловдив.

Нашето представяне бе насочено към античното наследство на Пловдив и възможностите за организиране на иновативни туристически пакети и маршрути. Подготвеният от ОП „Туризъм” оригинален пърформанс, представящ диалог между облечени в древноримски туники знатни дами от античността, бе последван от двуминутен клип за Пловдив, изработен специално за форума. Колеги, журналисти и гости оцениха нашата презентация като най-атрактивна.

Усилията на представителите на общината бяха насочени основно към популяризиране и привличане на чуждестранни  туроператори за участие в Срещата на туроператорите, която ще се проведе в Пловдив от 7 до 10 май 2013 г. Получени бяха първоначални потвърждения от Франция, Англия, Германия, Белгия, Словения, Турция, Гърция, Япония.

На изложението бяха разпространени мини-диск с презентацията „Пловдив – усещане за изкуство и история“, флаер с по-значимите културни събития в Пловдив за 2013 г., информационни материали за туристически обекти и събития.

Изпрати коментар