Обновяване на стълбите на “Каменица”

Новини по проекта:

Публикувано на 10 юни, 2013

……………………………………………………………………………………………………………….

Стълбите, които водят от Главната към Дановия хълм, са във вида си отпреди десетки години и едно от последните места в централната градска част, което все още не е социализирано.

Водна каскада с хидроизолация, много зеленина, осветление, пейки и други подходящи за сядане елементи по стълбите предвижда одобреният от Националния институт за недвижимото културно наследство. Стойността е около 150 хил. лв., а срокът за изпълнение – два месеца. Реконструкцията ще се извърши от ОП „Жилфонд”, като подизпълнител ще се търси само за водните ефекти.

Качат ли се хората по стълбите, само още три минути нагоре – и могат да се озоват до Часовниковата кула на върха на тепето в  прекрасната градинка с фонтанче, която миналата година ОП „Градини и паркове” възстанови.

Срещу погледите на насядалите по стълбите около водната каскада е сградата, в която се е помещавал един от най-емблематичните някога хотели на Пловдив, датиращ сред най-старите фотографии от началото на миналия век като „Хотел Берлин”, за който също се предвижда обновяване на фасадата.

След обновяването на зоната около площад „Аптека Марица”, изпълнението на проекта за Стълбите е предпоследната стъпка към голямата концепция за обновяване на централна градска част, като последната крачка ще е реконструкцията на площад „Централен”, за който в края на юни започва разглеждане и одобрение на проектните предложения.

Предвижда се зоната около ремонтните дейности да бъде затворена за преминаване, а за да не се чудят гражданите какво се случва, е направена изложба с фотоси, показваща как ще изглеждат Стълбите на Каменица след реконструкцията.

1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5 (1 гласувания, средно: 5,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Един коментар

  1. Сега е моментът да интегрирате галерия, с която по-лесно могат да се разглеждат снимките. Иначе чакам с нетърпение да видя проекта завършен! Браво за инициативата!

Изпрати коментар