Изграждане на подлеза “Модър-Царевец”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Новини към проекта:

 

04.02.2014: Стартира изграждането на стратегическия за Пловдив обект „Модър-Царевец”

10.10.2013: Проектират 4-лентов път между булевардите „Ал. Стамболийски“ и „Свобода“

03.07.2013: Министърът на транспорта обсъди важни ж.п. проекти с кмета на Пловдив

 

————————————————

Общата стойност на новото съоръжение – подлеза “Модър–Царевец” ще е около 7-8 милиона лева. Конструкцията му е изградена, но няма пробив, тъй като такова е условието, за да бъде издаден Акт 16 на високоскоростната железопътна линия.

Той ще свързва районите Южен и Западен и ще помогне за облекчаване на трафика. Този обект се изгражда във връзка с реализацията на проекта „Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив – част от Трансевропейската железопътна мрежа”, лот 3, който се се осъществява със съфинансиране от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г. Връзката “Модър-Царевец” ще продължи с четирилентив път от булевард “Хаджи Димитър” до булевард “Свобода”. Предвижда се улица “Царевец” да бъде с две платна по две ленти.

С изграждането му Пловдив ще получи 25-метров тунел под железопътната линия. За безопасното преминаване на гражданите над железопътната линия е предвидено изграждането на две пасарелки. Едната ще бъде временна до приключването на строителните работи по подходите към подлеза и реконструкцията на улиците „Царевец” и „Модър”. Другата ще е постоянна за преминаване на пешеходци над жп-линията на ул. „Елин Пелин” в квартал Прослав. Пасарелките ще са оборудвани с асансьори и пригодени за лица с намалена подвижност.

Ще бъдат иазградени джобове за спирките на градския транспорт. Настилката ще бъде изцяло подменена, тротоарите също. Предвидени са антипаркинг колчета, както и велоалеи.

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар