Изграждане на детски площадки на открито

1. Площадка за игра “Под стария кедър”

Площадката за игра, разположена на открито, се намира на територията на озеленено пространство, западно от административната сграда на община Пловдив, в пешеходна зона- до ул.”Емил де Лавеле”. Площадката е с обособени зони, предназначена за деца до 3 години и от 3 до 12 години и е с площ 77 кв.м. На територията на площадката за игра са разположени различни по вид съоръжения – комбинирано съоръжение “UniMini Kerra”, състоящо се от различни модули, люлка тип “Махало” и два броя едноместни пружинни клатушки. Съоръженията са с интересен съвременен дизайн, многофункционални и предлагат различни възможности за игра- пързаляне, катерене, пазене на равновесие, занимателни игри, общуване, игра на роли и сюжети. Около алеите са оформени зелени площи със съществуващи храстовидни и дървесни видове – кедър и различни видове декоративни храсти. Те осигуряват естествено засенчване през горещите летни дни и приятна атмосфера за отдих.

2. Площадка за игра “Вила Вилекула”
Площадката за игра, разположена на открито, се намира на територията на озеленено пространство в кв. “Универскитетски”, между ул. “Менделеев” и ул. “Стадион”, зад блок 28. Площадката е с обособени зони, предназначена за деца до 3 години и от 3 до 12 години и е с площ 80 кв.м. На територията на площадката за игра са разположени различни по вид съоръжения – комбинирано съоръжение “UniMini Kerra”, състоящо се от различни модули, люлка тип “Махало” и два броя едноместни пружинни клатушки и пясъчник. Игрови занимания, които предлагат съоръженията са пързаляне, катерене, експериментиране, учене, пазене на равновесие, моделиране, игра на роли и сюжети. Площадката е оградена с ограда от дървени елементи, с височина 1,0 m. Достъпът до площадката се осъществява от 2 броя вход/изход. Цялата площ е с насипна настилка от дървесни кори. Около площадката са оформени зелени площи със съществуващи дървесни видове.

3. Площадка за игра “Замъкът с трите кули”
Площадката за игра, разположена на открито, се намира на територията на парково пространство, северно от читалище “Иван Вазов”, кв. “Коматево”. Ситуирана е в задната част на съществуващ парк и е с площ 113 кв. м. Предназначена е за деца до 3 години и от 3 до 12 години. На територията на площадката за игра са разположени различни по вид съоръжения – комбинирано съоръжение “UniMini Miza”, състоящо се от различни модули и игрови панели, люлка тип “Махало” със седалка “гнездо”, две едноместни пружинни клатушки и пясъчник. Съоръженията са с модерен дизайн, многофункционални и предлагат различни възможности за игра- пързаляне, катерене, експериментиране, учене, пазене на равновесие, игра на роли и сюжети. Около алеите са оформени зелени площи със съществуващи храстовидни и дървесни видове, които осигуряват естествено засенчване през горещите летни дни.

4. Площадка за игра “Място за игри и приключения за малки и големи”
Площадката за игра, разположена на открито, се намира северно от Панаирни палати – жк “Гагарин”, в парка между второстепенните улици “Кольо Фичето”, “Ален Мак” и ул. “Галилей”, пред блок 8. Разположена е на територията на съществуващ парк и е предназначена  за деца до 3 години и от 3 до 12 години.
На площадката са обособени три зони, с разположени различни по вид съоръжения, съобразени с възрастовата група на ползвателите.
Зона “А”: Разположена е в източната част на парка, с ударопоглъщаща настилка от цветни каучукови плочи на площ от 101 кв.м. Предназначена е за деца до 3 години. На територията на зоната са разположени пясъчник, люлка тип “махало” и комбинирано съоръжение.
Зона “Б”: Разположена е в централната част на парка, с ударопоглъщаща настилка от цветни каучукови плочи на площ от 43 кв.м. Предназначена е за деца от 3 до 12 години. На територията на зоната са разположени люлка тип “махало” и комбинирано съоръжение.
Зона “В”:  Разположена е в западната част на парка, с ударопоглъщаща настилка от дървесен материал на площ от 43 кв.м. Предназначена е за деца до 12 години. На територията на зоната е разположена люлка тип “махало”.
Площадката е без ограда и е разположена в съществуващ парк с богата растителност и зелени площи с храстовидни и дървесни видове.

5. Площадка за игра “В горския град”
Площадката за игра, разположена на открито, се намира в жк “Тракия” – в парка пред СОУ “Черноризец Храбър”, южно от ул. “Св. Княз Борис I Покръстител”. Разположена е на територията на съществуващ парк и е предназначена  за деца до 3 години и от 3 до 12 години. Площадката е с площ 337 кв. м. На територията на площадката за игра са разположени различни по вид съоръжения – комбинирани съоръжения за деца до 5 години и за деца до 12 години, състоящи се от много и различни модули и игрови панели, люлка тип “Махало” със седалка “гнездо”,  пясъчник, двуместна люлка  тип “Махало”.
Площадката е без ограда и е разположена в съществуващ парк с богата растителност и зелени площи с храстовидни и дървесни видове.

6. Площадка за игра на открито “При малката къщурка”
Площадката за игра на открито за деца на възраст до 12 г. се намира в район “Централен”, на Хълма на Освободителите. Съществуващата детска площадка е реконструирана, изградена на място, което през годините е придобило голяма обществена значимост за жителите на целия град Пловдив, и е превърната в безопасна и атрактивна зона за игри и рекреация.

7. Детска площадка за игра на открито “В дворчето”
Площадката за игра на открито за деца на възраст до 3 г. се намира в район „Централен”, и е на мястото на съществуваща детска площадка в градината на пл. „Кочо Честименски”. Основната идея при разработването на проекта е пълното обновяване на съществуващата детска площадка и интегрирането й в заобикалящата я среда. Детската площадка, след нейната реконструкция е едно обезопасено и оградено пространство, наподобяващо двор с различни съоръжения /”постройки”/, занимания, растителност, пейки и др.

8. Детска площадка за игра на открито “Пристанище “Рибница”
Площадката за игра на открито за деца на възраст до 12 г. се намира в район „Северен”, парк „Рибница”, на мястото на съществуваща детска площадка в югоизточната част на парка, в близост до сцената за представления и други артистични прояви. След реконструкцията са монтирани различни съоръжения за игра, обединени от една обща тема – морето, разположени около намиращото се в центъра на обновеното пространство голямо комбинирано съоръжение с форма на кораб.

9. Детска площадка за игра за деца на възраст до 12 г. „При хълмчето“ с площ от 126 кв.м., намираща се в район „Западен“, разположена на северозапад от кръстовището на бул. „6-ти Септември“ и ул. „Владивосток“

10. Площадка за игра “При голямата къщурка” за деца на възраст до 12 г. се намира в район “Централен”, на Хълма на Освободителите и е на площ 98 кв.м.

11. Детска площадка „Ферма за шумотевица“за деца на възраст до 12 г., намираща се в район „Южен“ на площ от 103 кв.м.

12. Детска площадка в ЦДГ „Детелина“,район „Източен“

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5 (0 гласувания, средно: 0,00 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

Изпрати коментар