Бул. “Северен” /Северна Тангента/ от мост “Адата” до бул. “Карловско шосе”

 

 

 

 

 

 

 

Новини към проекта:

11.04.2017г.: Кметът Иван Тотев направи първа копка на булевард „Северен“

 

——————————————–

Булевард ”Северен”, представлява важен елемент на първостепенната улична мрежа, районна артерия III -~А клас. Връзката с бул.” Карловско шосе” е важна и наложителна за разпределяне на транспортните потоци от Автомагистрала Тракия с цел разтоварването на бул.”Цар Борис III Обединител” и подобряване на неговата пропускателната способност.

Ролята и значението на булеварда се засилва, като чат от комуникационната връзка между Зоната за въздействие с потенциал за икономическо развитие- представляваща високотехнологичн производствена зона със Северна индустриална зона, за обособяването на общ ареал за икономическо развитие

С реализация на този проект се цели подобряване транспортното обслужване на населението, повишаване на пропускателната способност и безопасността на движението.

Изграждането на булевард “Северен” е по додговора с Европейската банка за възстановяване и развитие, с който ще се реконструират още  ”Коматевско шосе”, “Руски”и “6-ти септември”.

Според условията на договора  за 28 399 709 лева реконструкцията на четирите пътни артерии  трябва да приключи за 1095 дни.

Засега стартът на булевард “Северен” се отлага за известно време заради отчуждителни процедури на частни имоти, коитопопадат в регулацията на пътната артерия. Първият етап от проекта включва от моста на Адата до “Брезовско шосе”. Той ще е широк 34,50 метра – с три ленти по 3.50 метра, средна разделитена ивица 2 метра, тротоари по 4,50 метра или по3 метра, двупосочна велоалея с ширина 2,50 метра.

Дължината на този участък е 1593 метра, стойността на обекта е 10 255 995 лева. Предвижда се изграждането на подземна и надземна инфраструктура, нова пътна конструкция, тръбни канали мрежи, улично осветление, светофари, водопровод, канализация, джобове за спирките.

6 votes, average: 4,67 out of 56 votes, average: 4,67 out of 56 votes, average: 4,67 out of 56 votes, average: 4,67 out of 56 votes, average: 4,67 out of 5 (6 гласувания, средно: 4,67 от 5)
За да гласувате трябва да сте логнат потребител.
Loading ... Loading ...

5 Коментари

 1. Здравейте,аз живея в северен. На улица Борба. Чудя се дали ще започне скоро строителството на булевард “Северен”, защото през главите ни е постоянен трафик от мост Адата към Брезовско шосе и обратно. Дано това намали трафика тук че се умирисахме на бензин.

 2. В момента предстои избор на проектантски екип. Реалната работа се очаква да стартира края на пролетта – лятото на следващата година.

 3. А откъде е замислена да мине тази връзка ?

  • По проект мисля че трябва да мине горе долу по старите линии които влизаха в Панаира.Но ще продължават към моста “Адата” а няма да завият към Панаира.Ако помните как бяха!

 4. Вече много закъснява този проект.
  Необходим, важен полезен.

  Сега няма значение дали ще минеш по моста на Адата или по моста на Водната палата – винаги отиваш на едно място – “колелото” на панаира.

  От тази гледна точка – няма голям смисъл от кръстовище на две нива пред водната палата. ПО-полезно е да се реализира северна тангента.

Изпрати коментар